Skip to main content

Umar's First Day At School (Nursery)

i just cant hold my tears, menangis bila balik rumah sorang- sorang tanpa my baby di sisi.

selalu, keluar ke mana mana , dengan umar.

selalu, bila balik rumah, akan letak umar dekat play pen dia ataupun letak depan tv, pasang  Disney Jr terus untuk my precious baby.

tapi, hari ini balik , perkara-perkara tersebut tak berlaku!

rasa sedih sangat sampai menangis, then, call my husband, menangis kat dia pulak. haha nasib la kena dengar tangisan syahdu.

suami pun pujuk bagi kata-kata semangat, positif untuk calm myself.

then, tengok jam.hurmm baru pukul 11..tak sabar nak fetch my baby from nursery at 1pm.. sebab hari ini first day, so half day dulu.

tomorrow, nak train for longer time, maybe extend to 2 or 3 pm (tengok level kerinduan esok, kalau rindu over tahap dewa, fetch earlier than that la kot hehe)

memang lain tau, sebelum ni agak jahat jugak, kalau rasa letih , ada gak rasa malas nak layan karenah umar tapi bila dah rasa berpisah dari dia walaupun sekejap, terus berubah diri ini haha. bila dapat jumpa umar balik terus layan je dengan sabar walaupun dibuli umar , dia nak melekap je kat badan, layan je sambil senyum, walaupun mengantuk tahap dewa( sebab pagi tadi ada job interview hehehe). rasa appreciate sangat umar, taknak miss a thing bila bersama dia, sebab dah sedar bukan selalu dah dengan dia.

i rather tell myself that umar is going to school , instead of going to nursery. pengasuh pun gelar diri mereka sebagai cikgu.

baguslah, anggap ini part of early education for my baby, insyaAllah, he will be a good man , by having such an early education at very young age, insyaAllah he will be a wise educated man, a soleh man..

anggaplah cikgu-cikgu di nursery membantu untuk mengasuh, mendidik anak-anak kita untuk menjadi insan yang berguna.

doa yang baik-baik
fikir yang baik-baik
cakap yang baik-baik
minta yang baik-baik
insyaAllah , yang datang semua baik-baik


Hasbunallahu waniqmal wakil
(Cukuplah ALLAH bagiku, Dia lah sebaik baik Pemelihara)

By the way, umar was doing good at school today. adalah menangis , then ok, then menangis balik, normal lah baby, lagi-lagi new environment. ada new friends, ada 2 other babies kat situ, seorang baby girl , 9 mo, another one tak sure umur berapa, insyaAllah my baby akan sentiasa sihat, baik di situ, Allah lindung semua baby kat situ and semua baby dan anak-anak yang berada di nursery/rumah babysitter persendirian di seluruh dunia, Aamiin Ya Rabalaminnn :)


Don't worry
Be HAPPY!!!



Love,
rka
putrajaya

Comments

Popular posts from this blog

Thanks Pinterest for this!

i love you sayang

im not the one who will post romantic words or expressions about my feelings towards my spouse in social media..im not that type..because no.1, im a shy person..no.2, i think its not good to express your feelings in social media,no one cares to read or cares to know actually...no.3, i dont want people to vomit when they read my post hahhahaa

so,now im in my blog, my own blog..i believe i dont have any followers who care or fancy about my post..so, i want to write here, my expression towards the love of my life..

he is my sweetheart..
my soulmate made in heaven..
my super best friend forever..
my teacher..
my no.1 fan..
my great supporter..
my superb husband..


he is s.zaqwanariff/zack/jack/comot coklat..
i used to call him comot coklat & mickey mouse long time ago and its funny when i knew that there were some people got jealous due to that cute name calling hehe..

to me, he is sooo perfect, he is rich, rich with smiles, rich with great attitude, rich with generosity, rich with bea…

Hyperemesis Gravidarum ......(3rd degree of morning sickness T_T )

Little did i know that I would experience severe morning sickness( ms) during my pregnancy.

Ya Allah, sangatlah menderita, merana tetapi sebenarnya itu adalah ujian dari Allah SWT untuk wanita mengandung supaya menguatkan lagi keimanan kita. Besides, kesakitan itu adalah kafarah dosa so kena sabar banyak2.

Alhamdulillah, sampai 4,5 bulan je ms yang teruk ni and masa 5 bulan pun dah tak sekritikal masa mula2 pregnant.

I was diagnosed for hypremesis gravidarum.. Apa tu? Ok, check this out.

"Hyperemesis gravidarum (HG) is a complication of pregnancy characterized by intractable nausea, vomiting, and dehydration and is estimated to affect 0.5–2.0% of pregnant women.Malnutrition and other serious complications, such as fluid or electrolyte imbalances, may result.
Hyperemesis is considered a rare complication of pregnancy, but because nausea and vomiting during pregnancy exist on a spectrum, it is often difficult to distinguish this condition from the more common form of nausea and vo…